Omställningslunch 25/8 – 2016, Hallandsgården

Omställning Halmstad kommer att medverka vid två evenemang som är på gång under hösten. Dels är det Kulturnatt+ i Halmstad (29/9 – 1/10), dels är det Hållbarhetsdagen på Stadsbiblioteket i Halmstad (22/10). Under lunchen diskuterade vi vad vi ska bidra med vid dessa tillfällen. Vi bestämde oss för att lägga ribban ganska lågt och hålla oss till att på olika sätt informera om vår verksamhet.

Under Kulturnatten kommer vi att i stället för att stå vid ett fast bord köra runt med lådcykel och bjuda på äpplen och dela ut flyers. I sann hållbarhetsanda bestämde vi oss för att inte i första hand köpa äpplen i butiken, utan att i stället försöka ta till vara överskottsfrukt. Ett upprop kommer att läggas ut på Facebook.

Vi fick också en idé om att ordna en lådcykelträff på till exempel Stora torg under Kulturnatten. Detta för att visa på att det finns alternativ till bil och att ge människor möjlighet att pröva på att köra lådcykel.

På Hållbarhetsdagen blir det ett föredrag om omställning, plus att några av oss kommer att gå omkring och dela ut flyers till besökarna.

Vi spånade även kring hur vi kan utveckla vår verksamhet under hösten. Efter tips från en ny deltagare bestämde vi oss för att göra ett antal studiebesök. Dessa kan vara ett komplement till luncherna och kan förhoppningsvis locka nya intresserade deltagare. Vi fick snabbt ihop tre möjliga besöksmål och bestämde oss för att undersöka saken vidare till nästa möte. I bästa fall har vi ett litet schema att dela ut under Kulturnatten och Hållbarhetsdagen.

Förslag på besöksmål var: Stadsodlingen i Linehedsparken, Hallandsgården, någon återvinningsanläggning, HEM, Butik Paletti, m.m.

 

Nästa möte sattes till den 13/9 på Strandgatan 20, 12.00.

Det här inlägget postades i Framtidsfest, Omställningslunch och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *